lauantai 4. toukokuuta 2024

Musti 6 kk


Musti tänään 6 kk, näppyläpallon kanssa

Musti 6 kk! Musti tuntuu elävän sellaista vaihetta, että virtaa on välillä ihan hirveästi, eikä oikein tiedä, mitä sillä tekisi. Leikkiminen on ruvennut kiinnostamaan entistä enemmän, Musti roikkuu lenkillä flexissä kiinni. Hukka rupesi samalla tavalla repimään hihnaa, jos halusi pelata sillä vetoleikkiä. Sillä oli aina tietty kohta lenkillä, missä se rupesi tekemään sitä. Musti rupeaa repimään hihnaa yleensä loppulenkistä, kun on jo väsynyt tai ei haluaisi mennä vielä kotiin, en tiedä kumpaa on kyseessä. 

Mustille tehtiin tällä viikolla vieraan ihmisen tekemä jälki hiekalle. Siinä oli yksi isompi hankala kohta, kun toinen jälki meni ristiin jäljen päältä ja Musti hukkasi, että mitä jälkeä se oli seuraamassa. Aika kauan piti odotella, mutta sitten se kyllä nosti taas alkuperäisen jäljen ja ilmaisi lehtikasaan piilotetun palkkarasian menemällä maahan. Olen yrittänyt mukamas opettaa sitä ilmaisemaan istumalla, mutta se on itse valinnut tuon maahanmenon, joten saa tehdä niin. Pääasia, että esineet löytyvät. Minun pitäisi ehkä antaa sille pitempää hihnaa jäljestäessä, niin en itse sotke tilannetta vielä enemmän, jos tulee ristikkäisiä jälkiä selvitettäväksi. 

Toissapäivänä pelästyin, kun huomasin Mustin seisovan 10 cm päässä sihisevästä kyystä! Kutsuin Mustin pois ja pitkään sitä tarkkailin, mutta ei tullut mitään oireita, joten totesin, että kyy ei purrut. Huh.

Vyötille olen saanut tosi nättejä tunnareita viime aikoina. Ei ole mahdotonta, että käytäisiin sen kanssa kesällä jossain toko-kokeissa. Mutta muuten olen Vyötiä pitänyt vähän tauolla tokosta, temppuja ja agilitykeppejä ollaan harjoiteltu enemmänkin. Meillä on pihalla kepit, ja Vyöti menee jo muuten kaikki 12 hyvin, mutta viimeisestä välistä meinaa pullahtaa ulos, kun etupalkka kiinnostaa niin paljon. Pitäisi varmaan ruveta nostamaan sille vähitellen hyppykorkeutta kisamittoihin. Tähän mennessä on hypätty korkeintaan 35 cm, viittäkymmentä ihan yksittäisiä kertoja. Kun nyt kerta fysioterapeutti sanoi, ettei selässä tunnu mitään ihmeellistä, niin ehkä Vyötin kanssa uskaltaisi muutaman startin ihan kisatakin agilityssa.


Vyötilläkin on pallo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti