sunnuntai 11. elokuuta 2024

Kesän treenejä

 

Yhtenä päivänä mökillä tein Mustille jäljen, jossa oli maastonvaihteluita ja tien ylitys. Kuitenkin jäljen teosta palatessani huomasin, että Musti oli murtautunut koiranruokasäkkiin ja syönyt itsensä pallon muotoiseksi, joten päätin kokeilla ajaa jäljen Vyötillä. Odotukseni eivät olleet korkeat, mutta Vyöti selviytyi jäljestä hienosti! Otin tapauksen videolle, se on yllä. 

Muutoin olen Vyötin kanssa tehnyt enimmäkseen agilitya ja pieniä temppuja. Meillä on nykyään keinulauta pihalla, joten olemme saaneet uutta puhtia sen harjoitteluun. Keinu on ollut Vyötille hankala, kun se säpsynä koirana pelkää rämähdystä ja ääntä. Tuo meidän keinumme on pehmustettu ja pehmeä-äänisempi, ja Vyöti alkaa olla jo aika haka sen menemisessä. Saa nähdä, miten tämä siirtyy oikeille keinuille agilityhalleissa. 

Jälkiä en ole Mustille kovin montaa tehnyt, mutta aina jotain pientä. Esimerkiksi ensimmäinen tien ylitys tehtiin jokin aika sitten; se oli Mustille vaikeaa, pitää harjoitella näitä. Ja muutenkin ylipäätään kaikkea muuta kuin pelkkää metsässä jäljestämistä, sehän Mustilta onnistuu. Jäljestysesineet ja niiden ilmaisu ovat olleet teho-opiskelussa; Musti kyllä noteeraa esineet, mutta ei malta niitä jäädä minulle näyttämään, kun jäljen seuraaminen vetäisi niin paljon enemmän. Siis palkkapurkit se kyllä ilmaisee, mutta mitään muita ei. Olen yrittänyt vähitellen vaihtaa esineitä palkkapurkeista esim. isoon sukkaan, jonka sisällä on palkkapurkki, ja lopulta pelkkään sukkaan. Alkaa vähitellen onnistua. Musti on myös oppinut noutamaan, ja olen alkanut tehdä sille pihalla pieniä esine-etsintöjä. 

Haussa Musti on edistynyt kovasti! Sillä on kova motivaatio "ukkojen" perään, ja olen alkanut jo liittää haukkuilmaisua etsintätreeneihin. Pääpaino on vielä kuitenkin ollut motivaation kasvattamisessa ja ylläpidossa. 

Tottelevaisuuden opettamiseen en ole hirveästi panostanut, mutta kun yhtenä päivänä kokeilin toko-kurssilla seuraamista, yllätyin, kun Mustihan osasikin sen jo! Paikalla makaaminen on nyt sellainen asia, johon pitää kiinnittää huomiota. Kun Mustin saa paikalleen, se kyllä yleensä pysyy, mutta makaamaan jättö on vaikeaa; Musti oma-aloitteisena koirana herkästi tarjoaa ylös pompsahtamista tai jotain muuta hauskaa. 

Kokosin Mustin tekemisiä videolle, se on alla.


Mustin ensimmäiset juoksut tulivat ja menivät. Yhden kerran piti käydä hallilla juoksupöksyt jalassa. Musti ei halunnut mennä maahan eikä istumaan niiden kanssa. Kotona se oli ylettömän rakastunut sohvatyynyihin, jotka piti piilottaa siltä, koska muuten Musti ei olisi malttanut edes nukkua yöllä. Onneksi tätä on vain muutama viikko vuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti