torstai 25. toukokuuta 2023

Agilityn pentukurssilla 1

Vyötin kanssa olemme ilmoittautuneet kesäksi agilityyn valmistavalle pentukurssille. Kysyin agilityn alkeiskurssia, mutta kun sellaista ei kuulemma ollut tulossa, meidät otettiin mukaan tälle pentukurssille. Se sopii hyvin. 

Ensimmäisellä kerralla pentukurssilla oli ohjelmassa estesiivekkeen kiertämisen opettamista tarjoamisen kautta. Vyötille on viime aikoina naksuteltu takajaloilla tehtäviä voimistelujuttuja, joten se yritti kovasti nostaa koipeaan siivekettä vasten. Sitten se loikki siivekkeen yli, ja kun se oli niin söpö, naksutin ja annoin palkinnon. Ohjaaja sanoi, että ei kannata naksuttaa, koska eihän Vyöti tällä tavalla opi, mitä siltä halutaan (kiertämistä, ei hyppäämistä). Niinpä. Tämä on ongelmani: Vyöti on niin söpö, että palkitsen sitä vähän mistä sattuu, niin onko sitten ihme, ettei se opi... 

Toinen tehtävä juttu oli pieni ohjausharjoitus. Ensin ihan vain jätettiin koira istumaan ja päästettiin se juoksemaan namikupille. Toisella kerralla otettiin koira "kädelle" ja ohjattiin sitä ohjaajan ympäri kierros, ennen kuin se vapautettiin palkinnolle. Meillä meni aika hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti