sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Jäljestämässä ja esineruutua

Käytiin Jennan ja Muikun kanssa tekemässä koirille jäljet ja esineruudut. Vyöti on jäljestänyt sen verran, että se suurin piirtein tajuaa, mitä siinä tapahtuu, mutta on melko kokematon vielä. Tein sille aika lyhyen jäljen, nappuloita oli aina välillä joka askeleella ja sitten taas muutama askel ilman nappuloita. Jälkeä vanhetettiin ehkä 45 min? Harjoittelin myös "janaa" niin, että päästin Vyötin jäljelle vähän sivukulmassa. Hyvin se lähti oikeaan suuntaan, oli oikeastaan jo heti jäljelle päin käveltäessä "nenä auki" ja etsi, että missä se jälki on. Alkuosa jäljestä kulki jäkälällä, se osuus Vyötillä meni hienosti, mutta jossain vaiheessa jälki kääntyi sillä lailla hiekalle, ettei siinä ollut ollenkaan kasvillisuutta. Tässä vaiheessa Vyöti putosi jäljeltä, kiersi kehää ja etsi selvästi vain ilmavainulla jäljellä olevia nappuloita. Se sai kuitenkin jotenkin taas hajun jäljestä ja löysi tiensä jäljen päässä olevalle palkkarasialle. En tullut ajatelleeksi maaston vaikutusta jälkeä tehdessäni, mutta selvästi tuo hiekka oli sille hankalampi kuin kasvillisuus. 

Tein myös vielä esineruudun, jossa oli ehkä 30 m päässä eturajalta lapanen ja noin 5 m päässä eturajalta pesusieni. Vyöti irtoaa yleensä heti ensimmäisenä ruudn takaosaan, ja lapanen siltä löytyikin nopsaan. Pesusientä piti etsiä pitempään ja jouduin Vyötiä vähän kutsumaankin etsimään myös etuosasta, kun se näyttää ajattelevan, että ilman muuta esineet ovat aina ruudun takaosassa! Kutsustani luokse tullessaan se sitten äkkäsikin pesusienen ja toi sen pitkällä etuhampaiden välissä, oli ehkä vähän ällöttävän materiaalinen Vyötin mielestä?

Koitan laittaa videon tähän bloggerin omaan alustaan, näkyyköhän tämä?

 
 
Yritin laittaa videon YouTubeenkin mutta se meni ihan mössöiseksi ja meni jonnekin "shortseihin" ja piti valita onko videossa sisältöä "vain aikuisille" ja onko maksettuja mainoksia ja mitähän kaikkea. Jotenkin tosi hankalaksi mennyt tämä kaikki, silloin WANHANA HYVÄNÄ AIKANA kun bloggasin 15 vuotta sitten, ei ollut mitään maksettuja mainoksia ja lyhytvideoita ja filttereitä ja ties vaikka mitä! Internet on mennyt pilalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti