perjantai 5. huhtikuuta 2024

Tunkiokoirat

Edellinen postaus oli aprillipila, jos joku ei tajunnut...

Musti täytti 5 kk. Maitohampaista on jäljellä enää yksi etukulmuri. Toista ehdittiin käydä lääkärissä näyttämässä, mutta lääkäri käski vain odotella, jos se lähtisi itsekseen, ja seuraavana päivänä se olikin jo pudonnut. 

Vyöti kävi tiistaina fysioterapiassa ja sai terveen paperit. Selässä ei tuntunut mitään oireita (LTV4:ään liittyen) tai muutenkaan koirassa ollut isompaa kireyttä tai kipua. 

Pääsiäinen oltiin mökillä, oli kiva hiihtää metsälenkkejä metsäsuksilla koirien kanssa.

Tämmöiset kiinnitykset - enpä ole ennen moisiin yhtynyt, mutta kyllä ne sitten pitivät, kun ruuvasi tarpeeksi tiukalle


Musti suon laidassa 

Koirat tonkimassa tunkiota

Laitoin koirat hihnaan ihan vain hetkeksi, mutta yllättäen siitä tulikin valjakko - Musti ohjaa ja Vyöti vetää

Kävin eilen tekemässä Vyötille tokoa ja Mustille pienen jäljen hallin pihalla. Musti selvittää jo yksittäisen harhajäljen, mutta jos on paljon jälkiä, on tehtävä sille vaikea. Olisi varmaan mille tahansa koiralle. Palkkarasian ilmaisua on treenattu erikseen kotona.

Vyöti ei taas osaa seisoa käskystä. Eikä osannut istua kaukokäskyissä. Sen ajatuksen juoksussa on jotain todella omituista, en oikeasti kerta kaikkiaan ymmärrä, mitä sen päässä liikkuu. Monta kertaa on tehnyt mieli lopettaa koko toko sen kanssa, mutta nyt ollaan jo niin lähellä tokovalion arvoa, että en enää anna periksi vaan alan nöyrästi uudelleen opettaa sille, mitä istu ja seiso tarkoittavat. MINÄ EN IKINÄ ANNA PERIKSI!!! Siis ensimmäinen ajatus on kieltämättä se, että koira on jostain kipeä, mutta Vyötiä on oikeasti tutkittu aika paljon ja viimeksi tosiaan tiistaina käytiin fysioterapeutilla. Eikä siitä oikein mitään vikaa löydy, eli kai se on todettava, että se oppii jotenkin todella omituisella tyylillä. Kaikkien tokoilijoiden pitäisi hankkia yksi lapinkoira, se pitää mielen sopivan nöyränä. Yritin juuri laittaa ilmoittautumista uuteen kokeeseen, mutta en vielä tiedä, mahduimmeko mukaan. Jos nyt vain paukuttaisi niitä kokeita niin paljon, että saisi vielä kaksi ykköstä, niin sitten keskitytään enemmän agilityyn. 

P.s. tajusin, että jos Vyöti ei ehdi oppia seisomista ennen seuraavaa koetta, käsken sen ohjatussa noudossa istumaan - säännöt sallivat antaa tästä vielä max. 8 pistettä. Jos nimittäin seisomaan pysähtyminen epäonnistuu ja koira etenee vielä yli oman mittansa, menee koko liike nollille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti