lauantai 15. kesäkuuta 2024

Kaikkia lajeja

Vyöti kävi eilen rallytokon ratatreeneissä. Taidankin vaihtaa rallytokoon, tuo avoin luokka oli jo kiva kun oli hyppyä ja muuta. Videolla ei ole ääntä, mutta alussa Vyöti haukkui. Se ei yleensä tehdessä hauku, mutta nyt en ollut sitä lainkaan lämmitellyt ja se oli muutenkin kerännyt energiaa kun näki toisen koiran treenaavan, niin haukkui radalla. Vuorolla oli kaksi muuta treenaajaa, ja omaa vuoroa odotellessa kävin Vyötin kanssa viereisellä agilitykentällä harjoittelemassa. Sen jälkeisellä pätkällä se oli jo hiljaisempi. Itselle huomioita: 

- "seiso"-käskyn jälkeen ei tarvitse sanoa "odota", Vyöti menee siitä istumaan 

- eteentulot vinoja, harjoiteltava

- takaa sivulle kierto tulee herkästi silloinkin, kun pitäisi tulla edestä

- houkutus sai Vyötin herpaantumaan sekunniksi, lisää treeniä! 

Video: 


Tokoa: Vyötillä on ärsyttävä tapa tiputella tunnarikapulaa matkalla minun luokseni. Treenasin tätä niin, että Vyötin tuotua kapulan vedin sitä kevyesti poispäin. Jos Vyöti päästi kapulasta irti (kännykkä korjasi tämän ensin että "päästi krapulasta irti", kukapa ei haluaisi), en antanut sille palkkaa. Kun se piti tiukasti kiinni, annoin isomman satsin ruokaa. Se taisi tajuta, koska viimeisellä toistolla jo "hyppäytti" kapulaa suussa saadakseen siitä paremman otteen. 

Musti: Mustille tein heinikkoon 100 m mittaisen jäljen, kaksi purkkia ja yksi loiva 90 asteen kulma. Sen jälkeen taisi vähän sadella, jälki sai vanheta sen aikaa kun kävin kenkäkaupassa. Musti vähän teki siksakkia ja kulmassa juoksi ympyrää ennen kuin nappasi jäljen taas. Nyt minulla oli 10 m jälkiliina matkassa enkä sotkenut jälkeä itse. Rasiat Musti ilmaisi istumalla, tämä on OK kosteassa kasvillisuudessa.

Tokokentällä Musti on harjoitellut hyppyä ja mennyt ihan lyhyeksi käärityn putken läpi (okei putki ei ole tokoa, mutta se oli kentällä valmiina). Hyppy oli hauska; treenasin Vyötin kanssa kiertohyppyliikettä ja Musti katseli. Kun otin Mustin treenaamaan, se ehdotti itse umpiesteen (45 cm) hyppäämistä! Se selvästi katselee, mitä teen Vyötin kanssa, ja tarjoaa samoja asioita. Tötteröiden kierto siltä onnistuu muuten, mutta se kiertää aina vain yhden, ei siis ryhmää. Vaikka laitan kartiot ihan lähekkäin, se väkisin tunkee välistä. Seuraavaksi teippaan kartiot yhteen, siinähän yrittää sitten tunkea. Seisomaan nousua ylös-käskyllä on harjoiteltu. Musti vähän sotkee sitä paikallaoloon, välillä tarjoaa sieltä ylös pomppaamista. Muuten ollut paikoillaan jopa 25 sekuntia, tosin tällöin vaatii sen, että nenän edessä on nami, jota "varrotaan". Vyötin kanssa vierekkäin makaavat ja vapautus yhtä aikaa kumpikin omalle namille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti