lauantai 29. heinäkuuta 2023

Noseworkia mökillä

Vyötille eukalypuksen hajulla muutama ilmaisuharjoitus: 1) haju päiväpeiton alla, Vyötin piti näyttää tarkasti missä haju on, ja ilmaista; 2) haju suljetun oven takana oven suussa, Vyöti tökkäsi nenällä oven rakoa ja istui, hienosti; 3) haju ylhäällä niin että Vyöti näki sen muttei yltänyt sinne; Vyöti istui ja tuijotti hajua, palkitsin. Vielä lisäksi 1 etsintä hihnassa niin että haju oli saunan seinän vieressä lankun ja seinän välissä. Vyöti ilmaisi lankun reunan, ehkä se haju tulikin sen nenään juuri sieltä, palkkasin iltaruualla. Vyötille tämä nosework tuntuu paljon helpommin ymmärrettävältä kuin toko. 


Torstaina agilityssä tehtiin "innari"-vai mikälie ohjauskuviota (koira vedetään esteen vierestä omalle puolelle ja siitä toiseen suuntaan esteen yli ohjaajasta poispäin) sekä putken suun hakemista väärältä puolelta, missä piti tehdä myös laukanvaihto putken sisällä. Jälkimmäinen oli hankala. Treenin jälkeen kävin vielä hallissa tekemässä yhden kiertohyppyliikkeen merkinkierron. Vyöti sai palkaksi luun, tuli iloiseksi, juoksenteli hallissa luun kanssa ja tuli myös likaiseksi. 

Tällä viikolla Vyöti kävi myös hieronnassa. Sillä oli pakaralihakset jumissa, johtuisiko pomppimisesta tasajalkaa ilmaan? Pari päivää hieronnan jälkeen se tuntui tokossa hyvältä ja rennolta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti