torstai 6. heinäkuuta 2023

Vyötille hyvä tunnaritreeni

Toteutus: 10 m päähän viedään nurmikolle nappuloita ja yksi tunnarikapula (oma). Vyöti nuuskii ja etsii nappuloita, syötyään ottaa ja noutaa oman kapulan. 

Syy: tämä auttaa Vyötiä yhdistämään haistelu- ja nouto-osuuden. Vyötille on ollut tosi vaikeaa tehdä tunnistusnouto, se joko noutaa (eikä haistele) tai tunnistaa (eikä nouda). Nyt kun tein tuollaisen harjoituksen, se ensin näppäsi suulla omaa kapulaa ja jäi odottamaan palkkaa - tottunut, että saa heti palkan tunnistettuaan oman (ilmaisee käyttämällä sitä nopeasti suussa), eikä nouda loppuun asti. Jäin odottamaan. Vyöti näytti hämmentyneeltä, katseli myyrää ojasta (varmaan sijaistoiminto kun ei tiennyt mitä tehdä), lopulta nappasi kapulan ja lähti tuomaan minulle. Kehuin ja palkitsin heti. Ensi kerralla sama ja pyysin sitä tuomaan sivulle asti. Sitten tehtiin oikea hajuerottelu kuudella kapulalla, Vyöti haisteli nätisti, nappasi oman ja toi sen laukalla vierelleni! Tuntui, että nyt jotain olisi loksahtanut kohdilleen sen päässä.

Yo. treeni suoritettiin puisilla pyykkipojilla, koska oikeat tunnaripalikat loppuivat (Sini-pyykkipojat, 20 kpl paketti 2,50 €). Häiriönä sirkkelin ääni ja mäkärät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti