sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Treenejä

Agilityssa ollaan käyty joka torstai. 

- Vyöti meni ensimmäistä kertaa rengasta. Siinä on muutama muukin reikä, josta Vyöti mahtuu vilahtamaan, mutta useimmiten meni oikeasta reiästä. Tämä oli Vyötille nopea oppia ja saatiin jo ensimmäisellä kokeilukerralla ketjutettua esteen kanssa, tosin renkaalle meno kovasta vauhdista on hankalampaa. 

- Kepeillä Vyöti on edistynyt. Kysyin agilityohjaajalta neuvoa, kun Vyöti tekee kepit jo aika rutiininomaisesti käsiohjauksella, mutta jos sille laittaa etupalkan (jota suositellaan), sen ajatukset kiinnittyvät siihen niin, ettei se kykene keskittymään. Viimeisestä välistä saattaa etenkin pujahtaa ja karata etupalkalle. Tähän laitettiin sitten vain viimeiseen väliin ohjuri (se läpinäkyvä muovinen rima) muistuttamaan viimeisen välin pujottelusta. Nuo ohjurit eivät kyllä Vyötiä estä menemästä siitä välistä, niin ketterästä se pujahtaa niiden ali tai yli, mutta kyllä niistä ehkä vähän henkistä apua on. 

- Putkeen menemistä harjoiteltiin taas hankalasta kulmasta niin, ettei Vyöti nähnyt putken suuta. 

- Agilityssa on edelleen menty noin neljän esteen ratoja. Takaakiertoa on harjoiteltu hallilla itsenäisesti, ja 2o2o-kontakteja myös, alkavat jo onnistua vähän paremmin. Kontakteilla Vyötillä oli myös ongelmana se, että se fokusoitui etupalkkaan niin, että ei enää kyennyt ajattelemaan, missä sen jalat ovat. Eli joko teki hyvän 2o2o mutta katsoi koko ajan minua silmiin, tai sitten katsoi namia mutta jalat eivät menneet 2o2o-asentoa päinkään, "hiipi" vain namia kohti ja tuurilla saattoi toinen takatassu jäädä kontaktille... Katsotaan saataisiinko nämä kaksi asiaa vielä joku päivä yhdistettyä. 

Tokoa on tehty myös: 

Hallilla treenasin Vyötille säpäkämpiä pysäytyksiä kierrosta laittamalla takapalkan kierrettävien kartioiden viereen. Se alkoi toivomanilaisesti ennakoida pysäytystä ja tulla takaisinpäin koottua laukkaa. Nyt pitää vain tehdä myös läpijuoksua tuolla lailla, ettei se ennakoi liikaa ja kuitenkaan pysähdy ilman käskyäni. Olen myös yrittänyt saada kiertoa tiiviimmäksi asettamalla palkan kartioista lähetyssuunnasta nähtynä vasemmalle päin (Vyöti kiertää myötäpäivään) ja vapauttamalla Vyötin palkalle heti, kun se on käynyt kartioiden takana. Toivon sen alkavan näin ennakoida tiivistä käännöstä pian tulevan palkalle vapautuksen toivossa. 

Kaukokäskyjä ollaan treenattu. Se seiso-istu-vaihto on aivan helkkarin hankala. Siis olen saanut Vyötin tekemään täydellisiä s-i-vaihtoja eteisessä, kun siinä on meillä sellainen iso peili, jonka kautta voin katsoa, pysyykö Vyötin takatassu paikallaan. Vyöti onkin erinomaisesti oppinut käytöksen - siinä peilikaapin vieressä... Jos koitan pyytää siltä samalla käskyllä ja käsimerkillä jossain muualla kuin juuri tuolla kohdalla, se tarjoaa ihan mitä sattuu, takatassu liikkuu joko eteen tai taakse. Aaaaaahhhhh...

Tunnaria tein yhtenä päivänä hallin pihalla ja Vyöti meni pitkästä aikaa sellaiseen moodiin, että vain nosteli vääriä kapuloita? En tajua, mistä tuokin nyt tuli. Sen jälkeen ollaan saatu tosi hyviäkin toistoja, eli ehkä tuo oli nyt vain hetkellinen ajatuskatkos Vyötillä. 

Yllä oleva kuulosti siltä, ettei Vyöti osaa mitään, mutta olenpa ainakin onnistunut suunnittelemaan sille haastavia treenejä, ei liian helppoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti