maanantai 26. kesäkuuta 2023

Juhannuspuuhat

Tein Vyötille 300 askeleen mittaisen jäljen, matkalla 1 palkkarasia ja lopussa myös 1. Lähetin n. 10 metrin päästä etsimään jälkeä, mitä Vyöti ei ymmärtänyt, yritti istumalla ilmaista omaa jälkiliinaansa? Löysi kuitenkin jäljen ja joten kuten pyörittiin se perille asti ja palkkapurkit löytyivät. Jälki oli 2 h vanha ja kosteahkossa maastossa, en tiedä miksi nyt oli niin hankala. Ehkä siksi, että olen hutiloinut alkeisopetuksen kanssa eikä Vyöti ole ihan varma, mitä sen pitäisi tehdä.


Missä Vyöti?

Tein mökissä nosework-harjoituksen: laitoin palkkarasian ämpärin alle ja pyysin Vyötiä etsimään. Se on siis etsinyt vain ruokarasioita (en ole jaksanut ostaa eukalyptusta) huoneistosta ja aina niin, että se pystyy näkemään rasian, mihin olen vaatinut nenäkosketuksen. Nyt se ensin hämmentyi, kun ei päässyt koskemaan rasiaan, mutta kerran pyysin sen istumaan, niin sen jälkeen se ilmaisi myös ämpärin alla olevan rasian. Toinen piilotettiin halkojen sekaan uunin eteen, tämäkin ilmaistiin istumalla. Maton alta ei löytynyt, vaikka kauhea möykky oli näkyvillä, niin helpotin siirtämällä rasian maton reunalle vähän näkyviin ja ilmaisun jälkeen lopetin treenin.



Eilen käytiin Hossassa Julma-Ölkyllä "Ölkyn ylitys" -reitti, jolla piti kävellä mm. riippusilta. Vyöti oli flexissä. Edellä meni kaksi lapinkoiraa irti, seurasivat omistajaa, Vyötiä en todellakaan uskaltanut päästää irti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti