perjantai 23. kesäkuuta 2023

Tokohallissa palkattomuustreeniä

Treenasin Vyötillä vähän palkatonta suoritusta (nykyään sanotaan kai "ohjelmatreeneiksi", olen jämähtänyt 2010-luvulle) tokohallissa: kiertohyppynouto, ohjattu, zeta ja kaukot, vielä yksi perusasentoon tulo ja sitten kaivoin taskusta rasian, jossa oli sekaisin kaurapuuroa, nappuloita, kissanruokaa ja koiranmakkaraa. Vyötistä on tosi hankala sanoa, mitä se palkattomuudesta ajattelee, kun se ei juuri koskaan vingu tokoillessa (Hukalla alkoi kärsimättömyys näkyä ensin vinkunana ja lopulta haukkuna). Tietysti se sai kehuja välissä, mutta ei se ole sille yhtä arvokasta kuin ruoka tai lelu. Itse inhoan palkattomuustreeniä, kun mieluusti palkitsisin Vyötin kaikesta, mutta pakko tätäkin on joskus treenata, jos aikoo kokeisiin. 

Korjattavaa:

Kiertohypyssä lähti lupaavasti kartioita kohti, mutta huomasi sitten maahan valmiiksi viemäni ohjatun kapulan ja nouti sen. Toinen yritys, nyt nouti toisenkin kapulan... Kolmas yritys, nyt hyppäsi vasemmanpuoleisen esteen. Nyt kävin lähempää ottamassa kierron, palkkasin namilla ja aloitin koko koetreenin uudelleen. 

Seuraavalla kerralla kiertohyppy OK (kun maassa ei enää ollut mitään noudettavaa...), ohjattu (oikea) hyvä paitsi perusasento vähän vino, zetassa seisoi maahanmenon mutta pysyi hyvin vaikka kävelin ympäri. Kaukot olivat ihan kamalat, maahan - istu - seiso meni hyvin, mutta kun koitin saada Vyötiä siitä istumaan, se ei tajunnut yhtään ja lopulta tuli minun luokseni. Otin uusiksi pelkän istu - maahan, menin takaisin vierelle ja kehuin. Vyöti etsi maasta takapalkkaa, on siis todella ehdollistunut siihen että aina olisi takapalkka. Mikä on periaatteessa hyvä, mutta huono sikäli, että nyt se karkasi haistelemaan maata kaukojen jälkeen. Otin sen vielä mukaan, vierelle perusasentoon "aloittamaan uutta liikettä" ja kun se oli siinä hyvin, annoin palkinnon ja kehuin kovasti hyvästä yrittämisestä samalla kun Vyöti söi.

Kamalaa säätöä siis ja paljon huonommin kuin kuvittelin, mutta toisaalta - Vyöti ei näyttänyt yhtään paineistuvan tuosta ihme "en tajua yhtään mitä pitää tehdä, otetaan kaukot uusiksi" -episodista vaan tuli uudelleen mukaan aivan iloisen näköisenä ja sain palkattua sen. Vyöti joskus tuntuu oppivan asioita tosi hitaasti, mutta sen hyvä puoli on, ettei se ole moksiskaan tämmöisistä tapauksista. 

Nyt voitaisiin vaikka opetella ne kaukot kauempaa ja harjoitella sitä että kuunnellaan, mitä kaukovaihtoja tulee, eikä koko ajan olla menossa takapalkalle. Ja treenata sitä, että aina ei kaikkea tarvitse noutaa, vaikka tilaisuus olisi... Nouto on Vyötille Kalle Päätalon termein "himohommaa".

Hallissa oli loppujen lopuksi aika kuuma, mutta hyvin Vyöti kesti. Lopetin kumminkin pian ja menin ulos viilentämään sitä, onneksi tuuleskeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti