sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Tokotreenejä ja pujottelukeppejä

Tein Vyötille hiekkakentällä yksinäni "puolikokeenomaisen" tokotreenin eli annoin 3 x välipalkan (Naturis-makkaran palanen) ja lopuksi myös namin kädestä, sekä ihan lopuksi haettiin vielä repulta kissanruoka-nappula-rasia. Ruutuun meno: hakeutui ruutuun OK, mutta selvästi etsi sieltä namialustaa ja vaati maahanmenoon tuplakäskyn. Vyöti näytti epäuskoiselta, että EIKÖ TÄÄLLÄ OIKEASTI OLE RUOKAA? AI MAAHAN? MITÄÄÄÄÄ? ...eli pitänee jatkossa tehdä ruutuun hakuja myös ihan normaalisti pysäyttämällä ja heittämällä palkka. Luoksetulo: hyvä ja stoppikin oli hyvä, vaikka pysäytin "väärään suuntaan" palkkarasiaan nähden. Zeta: tein jääviksi seiso ja maahan. Itse jäävät tosi hyvät, mutta kun kävelin Vyötiä ympäri, se kääntyi perään ja jopa maastakin nousi ylös. Hups, pitäisi vissiin tehdä näitä vähän enemmän kokeenomaisesti eikä vain aina palkata heti siitä jäävästä... Seuraaminen: oli aika hyvä, tein ensimmäistä kertaa koko voittajaluokan seuraamiskaavion. Askelsiirtymissä vähän perusasennon vinoutta, mutta ei pahempaa huomautettavaa. 

Ensi kerralla ajattelin tehdä samalla tavalla toisen puolen liikkeistä eli tunnari, ohjattu, kiertohyppysysteemi ja kaukot. Ehkä sitten sen jälkeen jo tehtäisiin ihan "oikeasti" kokeenomaisesti.

Kaukoissa meillä on projektina saada eteenpäin tuleminen pois. En jotenkin osaa opettaa kaukokäskyjä koiralle. Saan kyllä Vyötin tekemään kaukot hyvällä tekniikalla ihan edessäni seisten, kun se ennakoi, että voisin heittää sille nappulan taaksepäin palkaksi. Mutta jos menen siitä niin kauas, että se arvioi, etten pysty enää heittämään palkkaa sen taakse, se alkaa tulla minua kohti. Ja arvio on ihan oikein, koska olen todellakin aika huono heittämään. Eikä Vyöti siis välitä siitä, että käsken sitä tekemään vaihdon sillä hienolla kaukotekniikalla, jota on naksuttimella vahvistettu 878,473 kertaa, vaan menee vain jotenkin istumaan ja maahan ja joka kerta tulee n. 5000 metriä eteenpäin (luvuissa pientä liioittelua). Takapalkka sillä on käytössä, mutta se ei jotenkin ole "aktivoitunut" sille, vaikka toistoja on tehty mielestäni ihan riittävästi. Jyväskylässä treenileirillä kouluttaja kehotti tekemään kaukokäskyvaihtoja niin, että ensin pyydetään jokin vaihto, sitten peruutusta ja sitten vasta palkka. Olen nyt sitten tehnyt Vyötille sellaista, että vien takapalkan kauemmas taakse, sanon kake-jättökäskyn ja käsken sitä vain peruuttamaan ja sitten saa ottaa takapalkan. Vyöti on näyttänyt yllättyneeltä ja järkyttyneeltä. En osaa sanoa vielä tuloksista. Nykyään kun voi valioitua jo voittajaluokasta, ehkä saisin kaukokäskyt edes sille mallille räpellettyä, että niillä nyt jonkun kasin saisi kokeista.

Jatkoin Vyötin kanssa pihalla kujakeppiprojektia. Laitoin nyt agilityvalmentajan suosittelun mukaisesti vain kolme keppiä kullekin puolelle ja tein siis pihalle pari eri suuntiin olevaa kuuden kepin kujaa. Keppejä olen nyt lähestyttänyt toisiaan sen verran, että Vyöti joutuu jo ihan vähän pujottelemaan ja pullahtaa helposti kujalta ulos, jos ei katso, minne on menossa. Viimeisellä kerralla yritin heittää sille uuden lelun palkaksi, mutta ei kinostanut. Vyöti ei ole kovin saalisviettinen, tennispalloa se jahtaa pari kertaa ja sitten ei enää kiinnosta, vetolelua jahtaa kyllä yhden tai kaksi kertaa ja taistelee hetken, mutta sitten ei enää kiinnosta. Ruokaa se sen sijaan söisi ihan loputtomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti