perjantai 15. maaliskuuta 2024

Rovaniemellä tokoilemassa

 


Viime viikolla treenattiin Rovaniemellä Saaran ja Faken kanssa. Musti tykkäsi tästä bordercolliesta, meni korvat luimussa lipomaan sitä, vaikka vähän jännitti. 


Musti teki ruutuun juoksemista, leikkimistä, seuraamista ja käskyjen sanallista erottelua. Olen tehnyt sille niin paljon sheippaamalla ja itse tarjoamalla, ettei se oikein ymmärrä vielä, että minun puheellanikin voisi olla jotain merkitystä sille, mikä temppu Mustin tulee tehdä. Mutta eiköhän se vähitellen opi. Videolla yritän saada sen ensin tekemään istumisen ja sitten peruutuksen.

Leikkiminen sujui näätälelulla, piti vain lopettaa kesken, kun pentu vahingossa (vai "vahingossa") puri peukalooni reiän. Kävin pesemässä sormen ja jatkoin treeniä. Treenin lopuksi Musti sai elämänsä ensimmäisen kissanruoka-loppupalkan! 




Vyöti pääsi myös treenaamaan, ja sain esille sen kokeessa tulleen seisomisihmetyksen. Jostain syystä Vyöti on nyt mennyt sekaisin eikä osaa enää seisomiskäskyä. Tai siis joskus osaa, mutta on jotenkin hämmentynyt, että tuleeko sen seistä vai ei. Mistähän tämäkin nyt tuli? Tehtiin tätä liikkuroituna niin, että katsoin peilistä, jääkö Vyöti seisomaan vai tuleeko perään. Ja siis ensin ei seisonut ollenkaan, sitten seisoi sekunnin ja lähti perään, lopulta sain sen ihan jopa jäämään seisomaan. Tällä viikolla otettiin tätä parkkipaikalla toisenkin kerran liikkuroituna, ja takapalkka näytti auttavan. Pitää nyt ahkerasti parsia tätä kasaan, niin ehkä voidaan mennä uudelleen kokeeseen. Muuten tuo ei olisi kovin vakavaa, mutta kun ohjatussa noudossa on seisominen, niin siinä epäonnistuminen on todennäköisesti turmiollista ykköstuloksen saamisen mahdollisuuksien kannalta, kun koko liike menee nollille ja vie 30 pistettä. Hukan kanssa yksittäisiä liikkeitä pystyi vielä nollaamaan ja saamaan silti ykkösen silloisesta EVL:stä (muistelen näin tapahtuneen ainakin kolmesti), mutta Vyöti ei ole niin suoritusvarma, että sellainen olisi todennäköistä.

Ruutua Vyöti ei löytänyt, ei kerta kaikkiaan nähnyt sitä, vaikka Fake löysi. Ehkä bordercollieilla on parempi näkö, en tiedä. Vyötillehän on ollut tosi hankalaa mm. merkinkierto vähänkään hämärässä hallissa, luulen ettei se kerta kaikkiaan näe merkkejä joissain tapauksissa. Keltaiset tötteröt ja ruutunauha ovat olleet sille helpoimmat. 



Paikallaolot otettiin myös Vyöti ja Fake, 1 min piilossa, molemmat pysyivät vaikka Musti tuhmasti haukkui taustalla, sitä ärsytti kun se ei päässyt enää treenaamaan. 

Musti on jo vaikka miten iso vötkäle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti