sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Jälki ja huonoa tokoa

Mökillä ehkä 100 - 150 m jälki, jolla ikää 1 h, alustana kuivaa mäntykangasta, joka muuttui märäksi suopursikoksi. Matkalla vähän nappulaa ja 2 keppiä. Vyötillä oli hakemista, kun tuuli järveltä päin, jälki hukkui ja piti etsiä uudestaan monta kertaa. Lisäksi yhdessä välissä mönkijä meni ohi ja sille piti haukkua. Yllätyksekseni kuitenkin Vyöti lakkasi räksyttämästä ja jatkoi jälkeä, kun sanoin sille, että JATKETAAN. Mutta molemmat kepit Vyöti nosti ja lähti tuomaan minulle. Jäljen lopussa oli nappulaa ja kanakierretikku. Oli mainio syksyinen ilma, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, muttei liian kuumasti.


Sunnuntaina oli jo sateisempaa.


Tein Vyötille harjoituksen: luoksetulo kokonaisena - meni taas hyvin, näitä ei varmaan tarvitse enää vähään aikaan tehdä. Pysäytyksiä voisi palkata pallolla taaksepäin, kun Vyöti pysähtyy "vasten palkkaa", ja tehdä lisäksi pysäytyksiä ihan takapalkalle, ja läpijuoksuja toki myös - eli pääsen lemppariosaani vahvistamaan palasia, jotka Vyöti jo muutenkin osaa.

Tein myös "sarjatreenin" jossa ensin tunnari ja sitten kaukot, molemmat kokonaisena paitsi tunnarissa kapuloiden tilalla oli märkiä varvikosta ongittuja puukeppejä, kun ei ollut oikeita palikoita mukana. Mökin portailla oli Vyötille ruokakuppi odottamassa, mikä oli sille hankala paikka. Vyöti toi varmaan oikean kepin, kaikki olivat saman näköisiä ja periaatteessa ihan sama, kun en palkannut sitä tästä muuten kuin kehuilla. Sitten vein sen kaukoihin naama ruokakuppia kohti. Se ei tajunnut, mitä ollaan tekemässä, vaan nousi istu-käskyllä seisomaan eikä olisi millään tehnyt seiso-istu-vaihtoa? Sain sen kumminkin tekemään kaikki asennot läpi, otin vielä perusasentoon istumaan ja annoin herkkutikun (kanakääreellä) palkaksi. Kumma, ettei se tajunnut tuota, tai sitten ei niin kumma - olen tehnyt sille tosi paljon sitä, että vien sen nappulat kädessä maahan, laitan takapalkan ja sitten tehdään joku yksi vaihto ja heti palkalle. Ja tätäkin viimeksi joskus kaksi viikkoa sitten... Eli nyt pitää 1) kerrata ylipäätään kaukojen vaihtoja ja 2) tehdä koemaisia aloituksia = sivulle, maahan, jättö, 1 - 5 vaihtoa ja sitten palkka. On se kumma kun jotain asiaa ei ikinä treenaa ja sitten se EI TOIMI???!!! 😱 Eli oikeastaan hyvä treeni kuitenkin, kun itse tajusin nyt taas, mitä oikeasti pitäisi Vyötin kanssa tehdä, jos haluan joskus kokeeseen. 

Harjasin Vyötin häntää, siitä lähti karkeaa tuppoa irti. 

P.s. tein testejä ja havaitsin että välttämättä kaukoissa jumittelu ei liity itse kaukoihin vaan siihen, että Vyötille on aikanaan tehty paljon tunnareita ruokakuppipalkalla. Tein sille nyt vain yhdellä kepillä "tunnarin", kehuin - ja se oli taas heti lähdössä sinne kupille, ei yhtään kuunnellut minun kehujani. Kutsuin sen sivulle ja annoin heti siihen herkkutikun. Eli siis etäpalkka + tunnari on Vyötille sellainen yhdistelmä, että se jumittuu ajatukseen siitä etäpalkasta eikä enää kuuntele minua, jolloin ei tietenkään kaukokäskyjäkään tee. Tämän pikku "testailun" myötä Vyöti on viimeisen tunnin aikana syönyt n. 18 000 g nappulaa ja 278 kpl herkkutikkuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti