sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Pyykkipoikatunnari

Vyötille pieni treeni pihalla kiveyksellä: tunnari pyykkipojilla, p. pojat ympyrän muotoon ja keskelle sekä muodostelman eteen yht. 4 nappulaa. Vyöti haisteli sievästi, mistä sen kerran palkitsin kehumalla. Sen jälkeen odotin niin kauan, että se etsi ja nosti omaa, ja heti kehuin ja palkkasin koiranmakkaralla. Kolmannella kerralla halusin oman pyykkipojan jo viereen asti. Nyt Vyöti selvästi jäi odottamaan varmistusta minulta, koska varmisteli omaa monta kertaa. Lopulta se kuitenkin toi sen sivulle, otin esineen siltä ja kehuin ja samalla ripottelin koiranmakkarapaloja maahan, Vyöti sai syödä siitä.

Selvästi nyt Vyöti alkaa herkästi odottaa minulta vahvistusta, jos parikin kertaa palkkaan sen heti oman nostamisesta. Eli nyt kannattaa odottaa oman tuominen vähän matkaa minua kohti tai ihan sivulle asti ennen palkkaamista. Hyvä puoli on se, että Vyöti oli tosi haistelumielentilassa ja kuitenkin päätti tuoda oman minulle eikä jäätynyt (kuten joskus on käynyt) vaikka mietiskeli ensin. 

Jatkossa Vyötille vahvistettava myös kapulan pitämistä vakaasti suussa luovutustilanteessa kiitos-sanaan asti, tässä oli vähän hätiköintiä tänään.

Naksuttelin Vyötille myös eteentuloa rallykisoja ajatellen, kun se ei tunnu sitä ymmärtävän. Vielä kaksi viikkoa aikaa! Se tuntuu tajuavan naksuttimella asiat vähän nopeammin kuin pelkällä käsiohjauksella. Ehkä se käsiohjauksella ei edes ajattele, mitä tekee, ja siksi ei opikaan mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti