tiistai 5. syyskuuta 2023

Tokohallin valtiaana + melkein luuyrjö

 



Vyötin kanssa tokohallilla. Saatiin koko halli itsellemme, kun muut peruivat tulonsa.

Tein kokonaisen kiertohyppynoudon ja myös ruudun melkein kokonaisena, paitsi palkkasin ennen pysähtymistä (lopun seuraamisessa). Olen pyrkinyt nyt tekemään vähän jotain kokonaisuutta joka treenissä. Pitäisi pitää nameja enemmän vasemmassa kädessä, kun Vyöti on alkanut seuraamisessa/perusasennossa keulia ja tulla vinoon. Nyt kiertohypyssäkin jouduin perusasennon korjaamaan, kun en halunnut palkata vinosta, mutta ei hienoa liikettä voinut jättää palkattakaan. Eli tätä treeniin siis.

Tunnariin laitoin n. 10 palikkaa ja paljon ruokaa maahan haisteltavaksi. Vyöti vietti palikoilla pitkään aikaa, kuten tarkoituskin. Yritän opettaa sen viihtymään kapuloilla kiireettömästi haistellen, haistelkoon vaikka sitten niitä nameja, kunhan ei hösellä ja sille tulee olo, että siellä on ihan OK viipyä. Oman kapulan se nappasi yhden varmistuksen jälkeen ja toi sivulle. Hyvä! 

Palkkasin myös kuppipalkalla pari esineen pitoa vierellä (video), tänään näissä ei ollut ongelmaa.

Tein myös paikallamakuun kokeenomaisesti, yksinään kun ei muita ollut paikalla. 

Loppupalkaksi annoin luun, jonka Vyöti nielaisi niin nopeasti, että oli hetken aikaa huonovointinen. Varroin hetken, etteihän se oksenna hallin lattialle, mutta olo meni ohi.

Seuraavalle ryhmälle vedin itse treenit. Ryhmäläisten koiria kiinnosti treeniliivini taskun sisältö; siellä oli Naturis-mahamakkaraa.

Nyt tästä eteenpäin kisaan asti pitäisi treenata sitä rallytokoa, ja kuulemma kannattaa lukea säännötkin, sain vinkin. Tämä lajihan on enemmän ohjaajan älykkyystesti kuin koirankoulutusta. En ole aina päässyt testiä läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti