perjantai 1. syyskuuta 2023

Pieniä treenejä lenkillä ja pihalla

Ilmoitin Vyötin rallytokokisaan, joten olen vähän lenkillä tehnyt sille iltanappuloita vastaan treeniä tähän liittyen. On harjoiteltu eteen istumista (helppo käsiohjauksella) ja edestä sivulle tuloa. Pitäisi vielä opettaa seuraamisessa hyppy, ja olikohan muuta vielä alokasluokassa? Hukan kanssa kävin muutaman rallytokokisan joitakin vuosia sitten, mutta pitäisi ehkä uudelleen tarkistaa, mitä siellä on. Mieluusti ennen koetta...

Lenkillä on tehty myös luoksetuloa - 1 x kokonainen voittajan luoksetulo ja lisäksi palkittu pysäytyksestä ja läpijuoksusta, vaikka onkin takapalkka. Kaukoja teetin yhtenä päivänä n. 13 metrin matkalta, testasin että kaikki vaihdot toimivat ja teetin myös pari vaihtoa putkeen varmistaakseni, ettei Vyöti ennakoi palkalle menoa. Taitava oli. Eilen tehtiin märässä metsässä puukepeillä tunnaria. Ilman rauhoitusnappuloita Vyöti oli hätäinen ja nosti väärää, nappuloilla keskittyi hyvin. Mitenkähän niistä saisi vieroituttua?

Pihalla on 6 agilitykeppiä, ne Vyöti osaa pujotella, jos olen koko ajan vieressä näyttämässä kädellä. Pelkällä käskyllä ei yhtään tajua, mitä pitäisi tehdä (en ole yllättynyt). 

Käytiin maanantaina tokohallillakin. Vyöti oli seuraamisessa ylivireessä ja keuli. Palkitsin kasvispullalla, kun meni vähänkään sievemmin. Kierrot se teki hyvin, tötteröt löytyivät ensimmäisellä yrittämällä. 


Vyöti on ahkerasti syönyt marjoja pihan vattupuskasta. Yhtenä päivänä se söi niin paljon, että oksensi. Vattupensaan takaa löytyi vaaleanpunainen oksennusläjä, jonka mukana oli puolikas puruluun pätkä. Yäk...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti