torstai 21. joulukuuta 2023

Hajuerottelua, agilitya ja pentu


Vyötin kanssa käytiin hallilla. Näytin taas tunnarien hajuerottelua, tuota kertakäyttökuppisysteemiä, tokokoutsille. Kommenttien ja omien kokeilujen perusteella muokkasin treenejämme: 1) kapulat laitetaan matalien merkkikartioiden alle; koira voi haistaa kapulan reiästä, mutta ei pääse siihen käsiksi 2) jos kapula on saatavilla, koiran tulee noutaa se, muutoin ilmaista istumalla 3) merkkikartioiden tulee myös olla hajuttomia (Vyöti ilmaisi niitä, kunnes pesin ne saippualla ja käsittelin kumikäsineet kädessä) 4) mikäli koira ilmaisee istuen, palkinto annetaan oman kapulan kohdalta 5) koiran pitää oppia itse säätelemään virettään eli ei keinotekoisesti rauhoitella sitä vaan päästetään se tehtävälle ja se saa itse huolehtia keskittymisestään. Videolla viimeisin otos. Tämä oli ihan ensimmäisenä harjoituksena koko treeneissä, aika hyvin mielestäni siihen nähden! 


Lisäksi tehtiin agilitya: 

Puomi ensimmäistä kertaa ikinä kokonaisena! Yhden kerran Vyöti hyppäsi sieltä laelta alas, hups... Se kokee jostain syystä nopeammaksi reitiksi hypätä maahan, juosta esteen vierellä ja hypätä uudelleen kontaktille. Hmm. Kun kävelin sen vieressä, kulki se korrektisti puomia pitkin loppuun saakka ja suoritti ensiluokkaisen pysäytyskontaktin.

Keppejä ollaan tehty jo kaikki 12 putkeen. Tosin Vyöti ei mennyt ihan sujuvasti vaan lopetti kesken, mutta ohjasin sen vain jatkamaan ja annoin lopuksi palkan. Koen tämän vähän vaikeaksi, kun tykkäisin kovasti palastella liikettä, mutta jos palkkaan jatkuvasti muutaman kepin pujottelusta, Vyöti ei opi menemään niitä kaikkia. Jatketaan harjoituksia. 
 
Keinua tehtiin niin, että pidin itse toisesta päästä, ettei keinu rämähdä liian kovaa, ja Vyöti teki kontaktin keinun alapäässä. 

Rengasta muistuteltiin ja lopuksi tein vielä pienen harjoituksen, jossa rengas - pituus - putki. Vyöti näytti joltain MM-bordercollielta! Ainakin minun mielestäni...

Ensi viikolla meille tulee pentu. Pentua varten on ostettu: 

- Pissialustoja
- Uusi lelu (sellainen mopin näköinen)
- Kuljetuskoppa (haetaan junalla, pääsee siihen nukkumaan sitten)

Ennestään varastossa oli jo tai sain kaverilta: 

- Pennun takki
- Panta, hihna, pikkuvaljaat

Kasvattajalta saadaan ensitarpeiksi: 

- Ruokaa

En vain tiedä vielä, mikä niistä tyttöpennuista meille tulee, mutta eiköhän sieltä joku lähde matkaan. Vyöti tykkää pennuista, joten odotan sen olevan innoissaan uudesta perheenjäsenestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti