perjantai 15. joulukuuta 2023

Kisaviikonloppu

Lauantaina 9.12.2023 oli Vyötin ensimmäinen voittajaluokan startti Oulussa Kamu-areenalla. Olen tyytyväinen Vyötiin, oikeastaan vain yksi isompi virhe tuli (kiertohyppyliikkeessä), muuten se teki tosi hienosti. Virittelyt kyllä vähän epäonnistuivat, koskapa en saanut Vyötin tekemisvirettä laskettua himotulle tasolle. Syötin sille ennen kehään menoa kohtuullisen nappula-annoksen, leikin sen kanssa pallolla hallin takapihalla ja treenasin sitä koiranmakkaralla. Ajattelin, että tällä tavalla saisin siitä enimmät innot pois ennen kehään menoa. Paljastui, että olisi tarvittu toinen samanlainen setti. Toiseen kehään mennessä Vyöti alkoi olla siinä mielentilassa kuin mihin sitä tavoittelin. Pitäisi varmaan kouluttaa se osaamaan ne liikkeet missä mielentilassa tahansa eikä yrittää tämmöistä virekikkailua, kun se ei selkeästi toimi...

Tuomarina kokeessa oli Piritta Pärssinen. Ensimmäisen kehän arvostelu oli mielestäni hieman ihmeellistä siihen nähden, että nyt oltiin ihan tavallisessa kokeessa eikä missään MM-kisoissa. Toiseen kehään mennessä arvostelulinja näytti heltyneen, ja jopa kymppejä nähtiin. Mutta ei näistä arvosteluista auta valittaa, lajin luonteeseen kuuluu, että tuomari määrää pisteet.

Liikkeet ja pisteet suoritusjärjestyksessä: 

Luoksetulo 7 - mielestäni oikein hyvä, pysäytys ehkä vähän valui, mutta ei nyt noin paljon.
Tunnari 0 - Vyöti TOI OMAN PALIKAN! Etsi, löysi oman, nappasi sen, ote lipesi ja se joutui nostamaan sen uudelleen suuhun. Etsiessään se oli siirrellyt vääriä palikoita kuonollaan. Mielestäni tästä olisi kuulunut vielä ainakin vitonen, mutta ei niin ei. En kehässä kuitenkaan ruukaa katsella pisteitä, joten kehuin Vyötiä, olin niin iloinen, kun sen pulikan päässä oli ruksi. Vyöti huomasi iloni ja hypähteli ja imi kehut itseensä. Ihanaa!
Kiertohyppyliike 0 - Kartiot olivat keltaiset, hyvin näkyvät kartiot. Vyöti selvästi huomasi kartiot ja oli niille täydellisesti suuntautunut liikkeen alkaessa. Se lähti käskystä ja... päätti hypätä vasemmanpuoleisen esteen matkalla. Jatkoi sitten matkaansa kartioille ja sanoi vielä kiihtymysääntelyn ÄYHH. En keksi tälle mitään muuta selitystä kuin sen, että Vyötillä oli kerta kaikkiaan vauhti päällä ja sen mielestä oli hauska idea hypätä este matkan varrella. Koska tuosta tuli jo nolla, en ottanut liikettä loppuun vaan kehuin ja vapautin, kun Vyöti oli kiertänyt tötteröt.
Ällä (jäävät liikkeet) 9 - istu ja seiso olivat asennot. Vyöti on näitä vähän sekoittanut, joten otin varman päälle ja kävelin istumissivun vähän hitaammalla vauhdilla kuin seisomissivun, niin Vyötin oli helpompi erottaa asennot toisistaan. Hyvät asennot se tekikin. 

---- tässä vaiheessa tauko, Vyöti sai kissanruoka-kuivanappula-lihaherkkuaterian ---

Kaukot 8,5 - kaikki vaihdot ekalla käskyllä, mutta kyllähän se vähän eteenpäin tulee.
Ruutu 8 - Vyöti jäi etureunalle odottelemaan, joko riittäisi, ja jouduin käskemään sen tuplakäskyllä ruutuun sisälle. Meni heti ja maastoutui käskystä. Hieno odottaminen ja seuraamaan tulo.
Seuraaminen 9,5 - tämä oli kyllä todella hieno! Peruutukset ja kaikki. HYVÄ VYÖTI!
Ohjattu nouto 10 - saatiin oikea kapula. Riemuiten kehuin Vyötiä ja sitten syöksyttiin syömään lisää kissanruokaa. 

--- tauko ---

Paikalla makaaminen 2 min ohjaajat näkösuojassa 10 - tässä ei kummempia, oltiin kolmen koiran ryhmässä, Vyöti keskellä.
Kokonaisvaikutus 10

ja vielä herkkuluu loppupalkaksi. 

Yht. 232 p ja VOI2 (sormeni kirjoittivat äsken vanhasta tottumuksesta "EVL1", mutta nyt ei oltukaan Hukan kanssa liikenteessä, pitää opetella uusia lyhenteitä...) 

Videot löytyvät täältä ja täältä

Hyvinhän tuo kisa meni ja ottaen huomioon arvostelun oli kakkostulos oikeinkin tyydyttävä. Nyt treenaillaan vähän tuota tunnaria ja ruutua ennen seuraavaa koetta. Kiertohyppysysteemistä en oikein tiedä, miten sitä treenaisin, kun treeneissä kokeilin ja Vyöti meni ihan korrektisti esteiden välistä joka kerta. 



Sunnuntaina kävimme vielä epävirallisissa joulurallytokokisoissa kerhon uudella hallilla. Palkitsin Vyötiä avokätisesti radalla, mistä tuli -10 p, ei ole tarkoitus näännyttää sitä kilpailemisella. Ja lisäksi vielä itse mokasin TAAS sen saman "koira kiertää ohjaajan myötäpäivään" -kyltin, kun en vieläkään ilmeisesti Rovaniemen kisoista oppinut, että siinä kuuluu pysähtyä. Mutta jäi vielä 87 pistettä, tulimme toiseksi ja saimme sellaisen tonttukoristeen ja suklaapatukan palkinnoksi. Kylläpä sitten kelpasi Vyötin lepäillä kisaviikonlopun päätteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti