sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Naksutinkoulutusta

Musti on ehdollistunut naksuttimeen ja oppii temppuja. Ensimmäinen temppu, jonka se oppi, oli istuminen. Aluksihan koira ei tajua, että se voi itse vaikuttaa nappuloiden saamiseen. Istuin penkillä, Musti ensin hyppi minua päin ja sitten vähän luovutti ja istui. Naksutin ja palkkasin. Vähän ajan päästä se istui uudelleen. Siinä oli ensimmäinen temppu! 

Seuraavassa sessiossa en palkannut enää istumisesta vaan odotin, että Musti tekee jotain muuta. Se ensin istui ja sitten vähän peruutti istuen. Naksutin, ja tästä tuli Mustin toinen temppu. Jos Musti ei heti keksi, miten se saisi nappuloita, se ei suinkaan lannistu vaan alkaa haukkuen komentaa minua. Mutta en anna siitä palkintoa vaan vasta sitten, kun se yrittää jotain muuta. 

Kolmas temppu oli punaisen pallon koskettaminen. Tämä oli Mustille vähän vaikeampi, ja vei noin kolme opetuskertaa, ennen kuin se kunnolla älysi tempun idean. Sille ei ollut luontaista pyrkiä saamaan nappuloita minulta ulkopuoliseen esineeseen suuntautumalla. Mutta sitten se tajusi sen. Parhaillaan olen opettamassa sille "tassut Kalle Päätalon (kirja, ei ihminen) päälle" -temppua, ja se tarjoaa jo hyvin kirjalle menemistä.

Saanen esitellä: Mustin ihka ensimmäiset temput videolla!

 

P.s. Musti kohtasi peilissä ärsyttävän otuksen, joka ei suostunut lähtemään, vaikka Musti sitä miten haukkui. Hyi olkoon! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti